Kristály Színtér

Hello,
itt a Kristály!

Városmajori Szabadtéri Színpad
Kristály Színtér
2023. március 16. – Hírek

Szerelőállomások és biciklitárolók a Kristálynál

2023. március 15-én megnyitottuk a Kristály Színtér Kerékpáros Módszertani Központját. A központ 0-24-ben hozzáférhető közösségi szerelőállomásokkal, bringatárolókkal és a biciklizéshez kapcsolódó programokkal, előadásokkal segíti a szigeten bringázókat.

A megnyitó keretében – a zord időjárás ellenére – egy kerékpáros túrán vehettek részt, amelyen Takács Ágoston régész a Margit-sziget történetét és érdekességeit mutatta meg az érdeklődőknek ezzel kapcsolódva a Budapest 150 projekthez.

A Kristályban folytatott sokszínű tevékenység egyik eredménye a központ megvalósulása, melyhez jelentős segítséget nyújtott az a – Fővárosi Önkormányzattól elnyert – pályázati támogatás, melyben a színház partnere a BKK volt, aki szintén foglalkozik a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szemléletformálási és oktatási tevékenységgel.

A projekt a kerékpározás széles körben való népszerűsítését, a kerékpározás kultúrájának fejlesztését, valamint a közlekedésben résztvevő szereplők: autósok, gyalogosok és kerékpározók edukálását ((biztonságos közlekedés, KRESZ pontos ismerete, védőeszközök használata, szervízelés, karbantartás, defektszerelés szempontjai, elektromos kerékpárok megismertetése) célozza. A szerelőállomások létesítése hiánypótló kezdeményezés, hiszen a szigeten máshol nincs közösségi szerelőállomás.

A Kristály Színtér és azon belül a Kerékpáros Módszertani Központ célja, hogy a fő tevékenységet jelentő összművészeti kultprodukciók bemutatása mellett egy informális, közösséget építő helyszínné, s a kerékpáros társadalom tagjainak, csoportjainak találkozóhelyévé váljon.